Tips på betting i kajaktävlingar

En hobby vid sidan av kajakpaddling är att spela lite grann på sport. Det är fascinerande att se sina funderingar på kommande resultat och jämföra med utfall. Eftersom jag gillar matematik är det kul att laborera med vad olika kombinationer kan ge. Tror jag inte riktigt på mina tips så spelar jag inte men när oddsen ser bra ut så spelar jag en liten slant. Nästan alla sporter är intressanta, i vart fall de man känner till. Men speciellt är det förstås för mig som paddlare att satsa på VM och OS i kanot och då särskilt på kajakloppen. Tyvärr är det bara vid dessa evenemang och ibland för SM som det går att satsa på kanot, men när det är dags så ligger mitt intresse på topp.

Att analysera de olika deltagarna och se vilka chanser de har och till vilket odds de är spelbara. Främst är det slalom och sprint som är de intressanta delmomenten. De korta sträckorna på 200 meter är ganska svårtippade men för 500 meter damer och 1 000 meter herrar så kan vissa favoriter segla upp. Om de är storfavoriter är det kul att satsa på någon utmanare som ger högre odds. Både C- klasserna och K- klasserna satsar jag på om det ges bra odds.

Kanonsmäll i OS

OS i Rio var förra årets höjdpunkt inom kanotsport. Här fanns en hel del objekt både för kajak i sprint och slalom liksom C- klasserna. I det sistnämnda satte jag en riktig smällkaramell med et bra odds. På C-1 var slovenen Benjamin Savsekå favorittippad men hade ändå odds på 4,50. Britten David Florence gav 4,75 och slovaken Matej Benus sattes till 5,00. För medalj gav dessa 1,50, 1,60 respektive 1,70. Här såg jag chansen och satsade på fransmannen Denis Gargaud till ett superodds på 8,00 hos mr green via mobilen. Jag garderade med ett spel på medalj. Men Denis höll för mina förväntningar och vann, otroligt nog. Spelet var en kombination på Denis och damernas K-1 slalom där australienskan Jessica Fox var favorit till 3,00. Men jag trodde på spanjorskan Maialen Chourraut som faktiskt vann hon också.

Som tredje spel hade jag en av mina absoluta favoriter i kajak 1 000 meter, tysken Sebastian Brendel. Med guldmedalj från OS i London fyra år tidigare var han storfavorit hos de flesta, förväntningar som han infriade utan prut. Oddset var inte så högt men det lyfte min trippel som gav en bra slant totalt. Hur mycket jag satsade får förbli min lilla hemlighet, men så mycket kan jag säga att vid en sådan stor begivenhet som OS med mina favoritgrenar så håller jag inte igen spelkassan.

Tänk på

Vid de stora tävlingarna som OS och VM bör man tänka på att VM inte alls har samma status som OS, även om man satsar rejält både nationella och internationella tävlingar. Men OS är speciellt och där satsar många paddlare totalt allt. Redan när ett OS avslutas tar man sikte på nästa. Att då vara i toppform under tre års VM brukar inte vara optimalt. Om du bara visste hur krävande det är och hur många kalorier man bränner när man paddlar kajak. Så när du satsar på kanot i OS, tänk då på att VM – resultaten inte riktigt ger en bra barometer för vad man ska satsa på.

Var man spelar

Många håller sig till Svenska Spel men de flesta andra spelsajter ger faktiskt bättre odds. Som tur är har vi idag många bra sajter med sportsbook som tar upp kanot när det är tävlingar på tapeten. Dessemellan får man snällt vänta på nästa OS och nöja sig med spel på VM under tiden. Jag brukar kolla runt vad som erbjuds i odds för mest optimala spel hos dessa:

  • Betsson
  • Unibet
  • Expekt
  • bet365
  • Betsafe